Sådan foregår det

Tandlægen vil i forbindelse med din forundersøgelse vurdere om der er tegn på nedsat spytmængde og derfor foreslå at der laves en spytmåling af din spytmængde i hvile og under tygning.

For at spytmålingen bliver retvisende er det vigtigt at du ikke har spist, drukket, børstet tænder, anvendt nikotinprodukter, tyggegummi, bolsjer eller lignende i en time inden konsultationen, så dine spytkirtler er i hviletilstand.

Du er altid velkommen til at have en pårørende med til spytmålingen.

Du vil blive placeret på en stol på klinikken med et tandkrus, så det spyt som du producerer kan måles.

Du vil blive grundigt instrueret inden spytmålingen, men overordnet skal følgende ske:

• Hvilespytproduktionen måles over 15 minutter, hvor du passivt lader spyttet dryppe ned i tandkrus.

• Tyggestimuleret spytproduktion måles over 5 minutter, hvor du tygger på sukkerfrit tyggegummi eller paraffin og løbende tømmer munden for spyt i tandkrus.

• Når tiden er gået vejes spyttet og tandlægen kan fortælle om du har normal eller nedsat spytmængde og komme med retningslinjer og behandlingsmuligheder.  

Har du nedsat spytmængde kan der være behov for at der tages blodprøver eller en biopsi.

Ved behov for blodprøver vil vi henvise til din praktiserende læge for at få taget disse og bede om at få fremsendt resultaterne.

Vævsprøve (biopsi) vil vi bestræbe os på at foretage samme dag som spytmålingen, hvis du er interesseret i dette, eller kan du få en tid en anden dag.

Når tandlægen får blodprøveresultaterne og/eller vævsprøvebeskrivelsen vil du blive kontaktet for tid til konsultation, så tandlægen kan informere dig og sikre den korrekte behandling igangsættes.

Det skal du huske inden

Hvad koster det?

Parodontal undersøgelse, fra
Samlet pris fra:

Eventuelle ekstra omkostninger:

No items found.

Se fuld prisliste

Det skal du huske efter

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

No items found.

Book en

videokonsultation

Hvis du har spørgsmål til din specialtandlæge før eller efter en behandling kan du kontakte klinikken for at booke en videokonsultation. For generelle spørgmål kan du også altid ringe eller skrive til klinikken.