Sådan foregår det

Parodontitis klassificeres i stadier fra 1 til 4, hvor stadie 1-2 er de tidligste og mest simple stadier, som oftest kan behandles med dybe tandrensninger og mundhygiejnekontrol. Stadie 3 og 4 er sene stadier, som er karakteriseret ved kompliceret sygdom.

Dybe tandrensninger og mundhygiejnekontrol er derfor sjældent nok til at behandle parodontitis stadie 3 og 4, hvor der ofte er behov for parodontalkirurgi (tandkødsoperationer).

Det kan endvidere være nødvendigt hos stadie 3 og 4 patienter at fjerne en eller flere tænder og efterfølgende erstatte disse.

Behandling af parodontitis stadie 3 og 4 kræver derfor en omfattende kliniske og radiologisk (røntgen) undersøgelse, som eventuelt suppleret med en skanning af bidforholdende danner grundlag for en forudsigelig samlet og sammenhængende behandling.

Klinikassistenten vil være den første du møder, når du bliver hentet i venteværelset. Klinikassistenten er ligeledes den, som følger dig sikkert gennem hele forløbet, sammen med din behandler. Du vil altid kunne få ekstra information, støtte og hjælp hvis du har behov for dette.

Før en behandling, er det nødvendigt at have opdateret røntgen materiale. Hvis der ikke foreligger det nødvenlige røntgenbillede fra henvisende tandlæge, vil dette blive taget på operationsdagen. Vi benytter som oftest panoramaoptagelser (OP).

Undersøgelsen starter med en samtale, hvor vi sammen identificerer omfanget af risikofaktorer for parodontitis, herunder rygning, sygdom, medicin mv.

Dernæst udfører vi en fuld klinisk undersøgelse, hvor vi noterer parametre som plak, blødning, dybde af tandkødslommer, samt eventuelt løse og/eller mistede tænder.

På baggrund af de kliniske registreringer tager vi røntgenbilleder af de tænder, hvor der er klinisk indikation.

Hos personer med manglende og/eller løse tænder suppleres undersøgelsen som oftest med en skanning og en analyse af dit sammenbid.

Efter undersøgelsen er gennemført vil vi gennemgå resultaterne fra denne med dig, og vi vil ligeledes forklare dig, hvilken behandling vi mener er den bedste for dig.

Herefter vil det samlede materiale blive sendt til den tandklinik, hvor du er tilknyttet. Din faste behandler vil herfra i dialog med dig beslutte, hvilken behandling der skal gennemføres.

Såfremt at NORD skal udføre dele af eller hele den planlagte behandling, vil din faste behandler genhenvise dig til NORD.

Det skal du huske inden

Helbredsskema

Alle patienter skal udfylde et helbredsskema inden de kommer på klinikken. Hvis du tager medicin eller har særlige behov er det meget vigtigt, at vi kender til din historik. Udfyld helbredsskema her.

Hvad koster det?

Parodontal undersøgelse, fra
Samlet pris fra:

Eventuelle ekstra omkostninger:

No items found.

Se fuld prisliste

Det skal du huske efter

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

No items found.

Book en

videokonsultation

Hvis du har spørgsmål til din specialtandlæge før eller efter en behandling kan du kontakte klinikken for at booke en videokonsultation. For generelle spørgmål kan du også altid ringe eller skrive til klinikken.